Je leeftijd staat niet op je voorhoofd, daarom vragen we je legitimatie

Partners

De Alliantie Naleving Leeftijdsgrens Alcohol is een nieuwe alliantie van alle organisaties die direct en indirect betrokken zijn bij de verkoop van alcohol. Samen streven we ernaar om de leeftijdscontrole op de verkoop van alcohol nog verder te verbeteren. De alliantie bestaat uit de volgende partijen: CBL, Horeca Nederland, NOC*NSF, STIVA, KVNW, Spirits NL, VDN.

alt
CBL

Het CBL behartigt de collectieve belangen van de supermarktbranche en food service bedrijven. Bij het CBL zijn 25 bedrijven aangesloten.

> Naar de website
alt
STIVA

De Nederlandse producenten en importeurs van bier, wijn en gedistilleerde dranken werken samen in de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie. STIVA levert een actieve bijdrage aan het bevorderen van verantwoorde alcoholconsumptie en verantwoorde alcoholreclame.

> Naar de website
alt
Koninklijke Horeca Nederland

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is dé branchevereniging voor de horeca. Met 245 afdelingen door heel Nederland vertegenwoordigt KHN bijna 20.600 horecaondernemers met ruim 230.000 medewerkers. KHN maakt zich sterk voor een professionele en toekomstbestendige horeca.

> Naar de website
alt
KVNW

De KVNW is de enige landelijke branchevereniging van Nederlandse wijnimporteurs en groothandelaren. De ruim 120 leden van de KVNW vertegenwoordigen ruim 70% van de wijn die in Nederland wordt ingevoerd.

> Naar de website
alt
Spirits NL

Spirits NL is de branchevereniging van importeurs en producenten van gedistilleerde dranken in Nederland. Spirits NL kent momenteel 24 leden, die tezamen circa 85-90 % van de totale Nederlandse markt voor gedistilleerd bestrijken. De meest vooraanstaande bedrijven uit de gedistilleerdwereld zijn aangesloten bij de vereniging.

> Naar de website
alt
VDN

De VDN is de organisatie van filiaalslijterijen en franchisegevers van slijterijen in Nederland. Het overgrote deel van de omzet van filiaalslijterijen wordt door de VDN vertegenwoordigd.
Daarmee is de VDN de grootste werkgeversorganisatie van slijterijen in Nederland. Er zijn 3 slijterijketens aangesloten bij de VDN met ruim 800 winkels.

> Naar de website
alt
Landelijke Kamer van Verenigingen

De LKvV is het overkoepelend orgaan van 48 studentenverenigingen. Hiermee is de LKvV belangenbehartiger van ruim 40.000 actieve verenigingsstudenten.

> Naar de website
alt
NOC*NSF

Het NOC*NSF is het Nederlands Olympisch Comité. Bij het NOC*NSF zijn 90 landelijke sportorganisaties aangesloten.

> Naar de website
alt
Nederlandse Brouwers

Nederlandse Brouwers is de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van tien in Nederland gevestigde bierbrouwerijen.

> Naar de website