Je leeftijd staat niet op je voorhoofd, daarom vragen we je legitimatie

< Terug
alt

O.L.T.C.

“Zodra consequenties helder zijn, snappen leden dat we controleren”

Twaalf banen en ruim 1200 leden, het is een luxe in een tijd waarin het ledenaantal van tennisverenigingen eerder af- dan toeneemt. De Oegstgeester Lawn Tennis Club is een van de grootste en actiefste verenigingen uit de regio. We spreken met Jan-Willem Ravensbergen, pachter bij O.L.T.C. en verantwoordelijk voor het alcoholbeleid van de bar. Zijn club won afgelopen jaar de prijs in de ‘Blijf Helder’-campagne van Heineken, als ‘Helderste tennisclub van Nederland’.

In 2014 is de leeftijdsverhoging van 16 naar 18 jaar ingegaan. Zagen jullie dit aankomen en wat waren reacties van leden?

Als pachter was ik eerst actief bij de hiernaast gelegen hockeyclub, daar maakte ik de overgang heel bewust mee. Ik ben in 2015 verhuisd naar de tennisclub. Het was natuurlijk onwennig om jongeren een drankje te moeten weigeren terwijl ze dat daarvoor wel mochten drinken en teamgenoten gewoon aan het bier gingen. Ook sommige ouders vonden het in eerste instantie overdreven, gelukkig heeft dit probleem zich vanzelf opgelost nu hun kinderen achttien zijn geworden.

Hoewel ik de wet begrijp denk ik niet dat de problemen al zijn opgelost. Jonge leden verdwijnen nu volgens mij uit het zicht doordat ze thuis, zonder toezicht, indrinken.

Wat heb je gedaan om begrip te kweken voor de nieuwe regels?

De kern is vooral iedereen voorzien van informatie, uitleggen waarom er wordt gecontroleerd. Ik heb het bestuur en leden verteld over wat de consequenties zijn wanneer wij niet controleren op leeftijd. Daar schrokken ze van. Geen enkele club zit te wachten op boetes, of negatieve publiciteit wanneer de bar bijvoorbeeld moet sluiten.

Ik heb me daarna voor een aantal wedstrijden ingeschreven, waaronder de Blijf Helder-campagne van Heineken. Op die manier blijft het onderwerp onder de aandacht van de leden, met uitsluitend positieve reacties als gevolg.

En het personeel? Vinden zij het lastig om mensen te controleren en drank te weigeren?

Dat valt mee, het is onderdeel van hun werk en ze snappen het belang van de controle. Iedereen heeft ook een tapcursus gevolgd waardoor ze alerter zijn op dronken, of minderjarige bezoekers. Wel heb ik aparte werkkleding laten maken, minderjarig personeel draagt polo’s met een rood logo waardoor ze te herkennen zijn als personeel dat geen alcohol schenkt. Het overige personeel draagt polo’s met groene logo’s: zij mogen wel schenken.

Bij de controles van Heineken checkten ze consequent de leeftijd en konden ze goed uitleggen waarom ze dit deden. Daar kan ik alleen maar tevreden over zijn.

Zijn er nog andere dingen die je hebt ingevoerd?

Op competitiedagen laten we na 20 uur geen nieuwe bezoekers toe op het park, dit om overlast te voorkomen. Daarnaast moet je ‘gewoon’ sterk in je schoenen staan en blijven uitleggen. Een goed voorbeeld is een team dat de eerste twee rondjes 9 bier en 1 cola bestelde, waarbij de cola voor een minderjarige speler was. Toen er bij het derde rondje 10 bier werd besteld heb ik ingegrepen en de jongen aangesproken op zijn gedrag.

Wat zijn de goede voornemens voor 2017?

Sowieso schrijven we ons weer in voor de Blijf Helder-campagne van dit jaar, daarnaast ga ik graag het gesprek aan met de gemeente omdat er een nieuwe voetbalclub wordt opgericht in Oegstgeest. Ik zou graag gezamenlijk optrekken om te zorgen voor een goede naleving van de wet.