Je leeftijd staat niet op je voorhoofd, daarom vragen we je legitimatie

Over ons

De Alliantie Naleving Leeftijdsgrens Alcohol is een nieuwe alliantie van alle organisaties die direct en indirect betrokken zijn bij de verkoop van alcohol. Samen streven we ernaar om de leeftijdscontrole op de verkoop van alcohol nog verder te verbeteren.

In 2014 is de minimumleeftijd aangepast van 16 naar 18. Sindsdien zijn er door de sector vele maatregelen ondernomen om een prettige en werkbare leeftijdscontrole te implementeren. Vele goede stappen zijn al gezet. Tegelijkertijd zijn er ook nog vele verbeteringen mogelijk. De Alliantie Naleving Leeftijdsgrens Alcohol gaat zich de komende jaren met de aangesloten partners inzetten om de leeftijdscontrole verder te verbeteren en ervoor zorgen dat minderjarigen geen alcohol meer kunnen kopen.

Door samen te werken en inzichten te delen helpen we elkaar vooruit. Zien hoe partners en andere sectoren omgaan met het probleem helpen daarbij. Samen willen wij het signaal afgeven dat het niet normaal is om drank te verkopen aan minderjarigen, én dat het niet normaal is om drank te kopen als